Kan man overhovedet tillade sig at fjolle når...

Hvad er gode mobilvaner?

Jeg var virkelig morgensur i går! 🙈 -Og dette tørnede sammen med 10 årig datter, som sidder gemt bag sin mobil fra hun slår øjnene op, til hun forlader matriklen og går i skole. -Lige med undtagelse af mens hun spiser, for der er det åbenbart lykkedes mig at trumfe igennem, at telefonen skal væk. Så langt, så godt! Men ellers er den rødglødende – selv når hun børster tænder – og det pisser mig af!

Og i går gik det helt galt. (Fordi jeg var morgensur…) Jeg kunne slet ikke abstrahere fra det, og jeg kunne heller ikke finde ud af at lægge det på hylden og tage det på et senere tidspunkt. Jeg var så sur over at vi ikke bare kan tale sammen. Så pisse sur på de skide telefoner! (Excuse my French, men det var sådan det lød i mit hovede i går!) Barnet synes jeg var en nar, og min bedre halvdel var bestemt ikke imponeret af hverken mit humør eller min elendige retorik, så der var ikke meget opbakning at hente.

(Havde en gammel folkeskoleveninde der, i går, lavede en FB update omkring ikke altid at være “Verdens Bedste Mor” som der stod på hendes kop. En anden veninde fra skoletiden, skrev at det kendte hun godt, og noget med at de faser børnene gennemgår, og dem havde hun hængt sin hat på i mange år. Faser, tænkte jeg! Man snakker hele tiden om børnenes faser, men hvad med os? Jeg havde jo virkelig heller ikke følt mig som verdens bedste mor denne morgen, og helt berettiget, for jeg var en lortemor! Men den der lortemor fase – den synes jeg faktisk aldrig helt er jeg er kommet ud af… Nå, men det er en helt anden historie!)

Tilbage til det jeg (også) var sur over. Mobiltelefonen! -Besluttede mig for at slukke for netværket for at få opmærksomhed, og det tog præcis 20 sekunder inden barnet talte til mig, for første gang denne morgen UDEN jeg havde henvendt mig først, og hun spurgte irriteret: “hvorfor kan jeg ikke komme på netværket?!”

Naturligvis kom der ikke noget konstruktivt ud af at jeg slukkede for vores internet, but I made my point. Kind of… Eller måske ikke lige i øjeblikket, men tror faktisk godt at min ellers ret skarpe datter (og mand!) på et tidspunkt kan se hvor jeg ville hen med det. 😉

NU skal der simpelthen strammes op på reglerne for brug af telefoner hjemme hos os! Men det skal gøres på den gode måde. De er en stor del af vores hverdag, og det kommer vi ikke udenom. Jeg er til tider selv alt for meget på mobilen, så jeg skal ikke pudse min glorie, men nu er det tid til familieråd, hvor der udelukkende er mobil-brug på agendaen. Udfaldet skal gerne være positivt, så alle ender med at være glade og tilfredse, og ikke mindst mere nærværende.

Vi har 2 regler der virker so far:

– Ingen telefoner når vi spiser sammen
– Telefoner skal på flight mode om natten (Ikke sikker på 14 årig retter sig efter denne, men som T siger: Man skal vinde krigen – ikke kampene..!)

En jeg kæmper for:

Telefonerne skal blive i køkkenet, når vi ser TV sammen i stuen…

Og ellers vil jeg bare gerne nedsætte brugen af mobiler, når vi er i rum sammen, så vi er mere nærværende og taler med hinanden.

Hvad gør I derhjemme? Hvad fungerer godt? Input, fif og gode råd modtages med kyshånd!

time-management-smartphone

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kan man overhovedet tillade sig at fjolle når...