Afsked med en hot italiener!

Hende her… ❤️ og faktisk også alle de andre…

skaermbillede-2017-04-29-20-15-56

Jeg er så mega stolt af denne her lille håndboldsmølf, som har kæmpet sig igennem 3 hårde kampe i dag til (det uoficielle) U10 DM i Greve. Hun har været med til at kvalificere sit hold i kvartfinalen, blandt de bedste U10 piger i Danmark, og faktisk, i al beskedenhed, leveret en hæderlig indsats.
Derfor var det også ekstra hårdt, at være nødsaget til at pakke hende i bilen her til aften, og køre hjem til Aarhus. Hun var SÅ ked af det! Græd som pisket! Hun vil bare SÅ gerne spille i morgen, og føler at hun svigter sit hold.

Men… Vores store pige, (altså T’s, som jeg jo også synes er lidt min! 😉) som faktisk selv i dag har spillet DM med bedste U14 piger i DK, hun skal altså konfirmeres i morgen. (Og som også selv skulle have spillet i morgen.) Så selvom håndbold betyder rigtig meget i vores familie, så kommer en konfirmation altså først. –Og jeg er faktisk ret sikker på, at begge piger nok skal få mulighed for at spille sig i spændende finaler i mange år frem.

Jeg er faktisk også rigtig stolt på vegne af alle Malous søde holdkammeraters forældres, for hvor er det bare nogle gode piger. De kæmper sammen og hygger sammen. Ingen bliver holdt uden for. De passer på hinanden og trøster hinanden. De er spredt på 2 forskellige skoler, men de hygger sig på kryds og tværs, både indenfor og udenfor banen. Sejrene er vigtige, men det er sammenholdet også. Alle byder ind og selv Signe, som har brækket benet, er taget med hele vejen til Sjælland for at bakke op omkring holdet, og sidder troligt med sin megafon på sidelinjen. Det er da fantastisk! (Og så har de faktisk også nogle ret cool trænere. Dem må jeg ikke glemme, så skud ud til Peter & Bjørn! 😉)

Men det kendetegner faktisk sporten rigtig fint. Når VRI (hvor min datter spiller) møder HEI (som er deres ærkerivaler fra nabobyen) så er der fight for alle pengene, men de hepper gerne på hinanden, når de ikke er i pulje sammen, og mellem kampe til diverse stævner hænger de også gerne ud og hygger med hinanden. –De kunne vi voksne lære meget af.

I dag, hvor børn er så hårde ved hinanden, hvor de sviner og hater på de sociale medier, så skal man huske på at dette foregår hjemme og bag skærmen. Kan kun opfordre alle til at deres børn bliver en del af en holdsport. Det er fuldstændig ligegyldigt om de kommer på førsteholdet eller femteholdet. Om det er håndbold, fodbold, curling eller rollespil -det er lige meget. De lærer SÅ meget om sammenhold og kammeratskab, om at give plads og accepterer forskelligheder. De kommer ud af de faste roller de har i skolen, og får så mange gode værdier med på deres videre færden ud i livet.

Der er meldt om nedgang i spillertilgangen i dansk håndbold. Det synes jeg er synd og skam. Så hermed en opfordring til at komme ud i hallerne.
Og slap nu bare helt af! -Hvis du som forældre ikke interessere dig for sport eller tiden er knap, så vær med i det omfang du lyster og har tid.
Det pres der hviler på mange forældres skuldre, kan vi godt barbere lidt af. Jeg dyrkede både fodbold og håndbold som ung, men jeg tror måske det kan tælles på én hånd hvor mange gange mine forældre var i hallen for at se mig. –Og taa daa! Jeg overlevede! Og det gør vores børn nok også.

I vores familie har vi brugt riiiigtig mange timer i haller over hele landet, men det hænger naturligvis også sammen med at jeg har giftet mig med en håndboldsmølf, og pigerne er faldet i samme gryde! 😝
Vi synes heldigvis, at det er en super måde at være sammen på, og vi ser både vores egne piger og alverdens andre hold (som T på den ene eller den anden måde har været involveret i), men så har vi til gengæld ikke besøgt ret mange forlystelsesparker, hængt ud i Lalandia eller brugt hele weekender med at drysse rund hjemme i nattøj!

Og uanset om vores piger stopper med håndbolden i morgen, så VED jeg, at de allerede har fået så meget med i bagagen ved at være en del af et hold.

Slutteligt vil jeg lige sende endnu et skud ud til alle trænere og frivillige, som er med til at løfte og drive alle de forskellige idrætsklubber. Tak for Jer! I er med til at gøre en forskel for vores børn! 👊

img_0994

Klar til kvartfinale – og inden lille M for alvor blev klar over, at det bliver uden hende… Gi’ den gas piger!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Afsked med en hot italiener!