P for påske, pyjamasbukser og puds din næse!

Rejseberetning fra morpinlig & co.

Så er jeg på højkant igen, men det tog liiiiige lidt længere end beregnet og jeg har ikke været nede med influenza siden jeg var 14! I vores familie er vi ikke specielt pylrede, så tro mig, det er slet slet ikke fedt at være den der er ramt, og slet ikke op til påske hvor der holdes lidt semi-fri og børn og familie forventer der hygges.

Nå, pyt med det. Jeg rejste mig nogenlunde inden mit lille yndlingsmenneske og jeg skulle en tur til Paris. Var godt nok en smule presset over at skulle til Paris lige ovenpå de frygtelige terror angreb i Belgien, men det nytter ikke noget at lade frygten sejre.

Sidst vi var afsted, var vi i London, og selvom Paris er en skøn by, hvor jeg også selv har været flere gange tidligere, så blev jeg ikke blæst væk af byen denne gang. Vi boede på et rigtig fint lille boutique hotel Lyric Hotel som har en super central beliggenhed, og ikke mindst en lille spa afdeling, hvor mine bihuler og jeg nød ret godt af dampbadet, og barnet legede i poolen. Hyggelige små værelser og rigtig fin morgenmad. Kan anbefales.
Det fedeste var, at alt var i gå-afstand, så vi ikke behøvede at kaste os ned i metroen, som jeg alligevel ikke heeelt havde lyst til.

Vi ankom lørdag eftermiddag og nåede lige en tur i Galeries Lafayette, som ingen af os egentlig gad, men p.g.a. påsken var det begrænset hvad der ville holde åbent, så vi SKULLE lige derhen. Shopping tiltalte ikke engang mig, som stadig var ramt af snot i hovedet og dunkende forkølelsessår, så vi kæmpede os op af trapperne for at komme på tagterrassen, så vi kunne se ud over byen, men da vi når derop er der lukket. Flot! Vi orkede heller ikke at gå ud at spise, så tog noget nemt med hjem på hotellet og gik kolde helt vildt tidligt.

Søndag stod vi op og gik ned i spaen, hvorefter vi spiste morgenmad og drog ud på tur. Vi gik forbi Louvre, men var ikke derinde. Så gik vi tur i paladsets have, videre ned over Place de la Concorde og ud langs Seinen, hvor vi tog en sejltur, så vi kunne se Notre Dame, Eiffeltårnet etc etc. En rigtig fin måde at se Paris på og få lidt historie med. Det blæste dog en pelikan og var virkelig koldt, så vi var ret omtumlede da vi igen gik på land og fortsatte ned mod Champs-Elysees. Her gjorde vi stop og spiste frokost på en virkelig god restaurant Le Paradis du Fruit, hvor du kan få masser af friske juices, salater og virkelig god og sund mad.
Dagens sidste stop var ved Triumfbuen inden vi gik tilbage til hotellet. En gåtur som kun liiiige blev afbrudt af et besøg i en brillebutik, hvor min arving fik et par ualmindelig dyre solbriller (for en 9 årig!). Havde lovet hende nye, men at hun har samme dyre smag som sin mor, det havde jeg alligevel ikke forventet. Prøvede at tørre en masse billige briller af på hende og fortælle at hun så mega cool ud, men lige meget hjalp det. Vi forlod butikken €70 fattigere og Malou et par solbriller rigere.

Mandag tog vi turen op til Montmatre området og trust me, det regnede fuldstændig vildt. Vi havde heldigvis lånt en paraply på hotellet, men det var alligevel en ringe trøst. Barnet var i umulig-mode og moderen måske også, så vi mundhuggedes hele vejen til toppen – til vi stod foran Sacré Coeur og var kolde og våde. -Men intet er så skidt at det ikke er godt for noget, og der var næsten fuldstændig mennesketomt, da ingen andre tourister var så dumme som os, og bevæge sig derop i regnen. Vi kunne derfor gå lige ind i kirken uden kø. Udsigten behøver jeg ikke at sige, at vi ikke fik så meget ud af denne dag! 🙂

Paris er en piv dyr by og da vi ikke fik shoppet det store, så var det helt klart mad vi brugte flest penge på. Efter kirkebesøget ville vi lige have varmen på en cafe, og for 270 kr. fik vi så lidt tørvejr samt to kopper varm kakao og 2 kopper kaffe! Så er det ligesom også betalt!

Inden vi tog turen tilbage til hotellet var vi lige forbi Galeries LaFayette igen, hvor mutti her fandt en taske fra Vanessa Bruno, som jeg måtte eje. Er jo, efter vi havde brand i huset sidste år, stadig lidt nede på forskellige ting, og jeg var ret presset over at jeg måtte rejse med min store Puma rygsæk fordi jeg faktisk ikke har nogen tasker der kan lukkes. -Men det har jeg så nu. 🙂

Vi endte på et lille brasserie nær vores hotel, hvor vi egentlig bare lige skulle have en sodavand og et glas vin, men blev hængende, hyggede, så på mennesker, spillede Uno og endte med at spise aftensmad inden vi ret trætte gik tilbage på hotellet og smed os på skjoldet.

Alt i alt havde vi en fantastisk tur. Det er fedt at være sammen med sine børn og opleve noget. Jeg ved godt, at vi ikke var top finkulturelle og ej heller besøgte diverse museer og kirker, men jeg har givet min datter en smagsprøve på Paris, og vi har fået talt om både Napoleon og den franske revolution. Når hun bliver lidt større, så kan vi tage den store tur, hvis hun har lyst.
Pigens store ønske er at vi tager til N.Y. næste gang, og bevares, det vil hendes mor også gerne, men tror lige vi napper et par storbyer mere i Europa inden. 🙂

Eiffeltårnet og vind i håret!

Eiffeltårnet og vind i håret!

Hvem sagde skomagerdrenge?!?

Hvem sagde skomagerdrenge?!?

Montmatre og rimelig diset view!

Montmatre og rimelig diset view!

Sacré Ceour

Sacré Ceour

Mors souvenir

Mors souvenir

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

P for påske, pyjamasbukser og puds din næse!