Walla-højtlæsning & lokal kunst!

Mor er ikke pinlig – mor er sur!

Jeg er kommet i fitness centre fordelt over Aarhus, Los Angeles og Kbh siden jeg var 16. Har haft min gang i alt fra Dansk Helsesport, Bodyteria, LA Fitness, World Gym, Equinox, Sats – ej og så var der også Studie Kenneth Stenlund i Kbh. Det havde jeg helt glemt! (Det var dengang enhver spinninginstruktør med respekt for sig selv, gav den gas til ”Spændt op til Lir”, så det er faktisk hvad jeg husker det center for! 😉 )

Jeg har været mening medlem, hjælpeistruktør, aerobic instruktør, spinninginstruktør og fitnessinstruktør så jeg ved måske en lille bitte smule hvad jeg taler om, selvom selv en blind guldfisk kan se at de her discount fitness centre i dag, tænker mere på at tjene kassen på udnyttelse af kvadratmeter og dårlige nutrition-produkter, end på medlemmernes sundhed og helbred. (Shit det blev en lang sætning!)

Jeg bliver SÅ pissed over at se smarte unge gutter lege personlige trænere efter bare at have taget et brevkursus og hentet inspiration på youtube! Bliver så sur over at se dem tæske halvgamle kvinder igennem et wanna be cross fit program, som de overhovedet ikke magter. I stedet for at give dem nogle gode solide øvelser, der kan motivere dem, give dem oplevelsen af succes og fremgang, OG ikke mindst holde deres gejst oppe således at de ikke stopper i fitness centeret præcis samme dag, som de 10 dyre indkøbte personligetræner timer er brugt! (Win-win-win!)

Der var engang… (Shit, jeg lyder gammel…!) Men der var engang, hvor der altid var en instruktør der cirkulerede i centrene og kunne hjælpe medlemmerne. –De er sparet væk…

Jeg tror vi får en generation af unge, som om 10 år er plaget af alvorlige skader i især knæ, nakke, lænd og ryg. De troede at et fit look var vejen til himlen, og overså derfor vigtigheden i at at få teknikken på plads inden de sprang ud i dødløft og squat, og der var ingen der hjalp dem. På samme måde går der rigtig mange medlemmer, i alle aldre, rundt i fitness centrene, som laver øvelserne helt forkert og aldrig bliver rettet. 🙁

I går aftes var jeg nede og træne i Fitness World i Risskov. Hele området til funktionel træning plus hele udstrækningsområdet var optaget af et eller andet cirkeltræningshold. Der var ikke én øvelse af dem de lavede, som ikke kunne have været udført i salen. –Jo måske dips i stativet, men som bekendt, så kan man komme rimelig langt med triceps armbøjninger, så det kunne nok have været løst. Men de valgte at køre en times træning – midt i rush hour, og fratage alle andre fra kettel bells, barre, ribber, og udstrækningsmuligheder. Bare endnu en bagatel, der irretere mig ved det sted!

Mødte en af vores venner dernede, og jeg blev så misundelig da han fortalte, at han havde meldt sig ud, for i stedet at melde sig ind i Seier Fitness, som efter sigende skulle være et super godt fitness center, der tager rigtig fin hånd om sine medlemmer. –Både unge og ældre. (Min gamle far på 77 havde i nogle år sin gang derinde. –Og med gang, så mener jeg gang! 🙂 Men det var der også plads til.)

Jeg synes det er såååå ærgerligt, at fitness og sundhed er blevet sådan en kæmpe industri, og at det smitter så voldsomt af i centrene. -Men jeg er på den anden side stadig medlem af Fitness World fordi det er convinient. Jeg kan træne hvor som helst og når som helst, og det passer ind i min livsstil. Det er sådan mange har det, og det er desværre derfor disse centre lever i bedste velgående.
Men fordi jeg er en dobbeltmoralsk bekvemmeligheds fitnessudøver, så skal der alligevel lyde et shout out (lokalt jo – det er det jeg gør i! 🙂 ) til nogen af dem, som prøver at gøre denne fitness/træningsverden til et bedre sted!

Et til Aarhus centeret, Seier Fitness, som jeg kun har hørt godt om. -Og et til energibomben Zeenta Johnsoon, som netop har startet b:fit by Zeenta, hvor man kan få en på opleveren og mavemusklen, hvis man er til TRX heat, reformer pilates og hyggelige omgivelser. –Hun ved hvad hun laver, og har været i branchen i rigtig mange år.
Har faktisk lige fået denne her besked fra hende – og jeg citerer ordret: ”Og få så din røv herned, vi er i gang! Opret dig på www.bfitbyzeenta.dk Det er min test Hj.side og book dig på en gratis prøvetime💪🏼 Her er service i top 😝💪🏼😘” – og tør sgu ikke andet end fluks at booke en prøvetime! Selvom jeg selv har lidt for meget temperament til udelukkende at rode rundt på de der reformer træningsvogne, så synes jeg det er fedt at blande den træningsform ind i min øvrige træning.

Vil faktisk også gerne sende et shout out til Aarhus Crossfit, hvor jeg trænede igennem et par år, og mødte super mange unge, men ikke desto mindre, meget kompetente instruktører. (Måtte desværre se mig nødsaget til at stoppe dernede fordi jeg er alt for stædig, konkurrenceminded og tonseragtig, hvilket ikke helt harmonerer med min krop længere, så det gav simpelthen for mange skader.)

Nå, men hermed fik jeg afløb for lidt brok! 🙉 Tak for det! 🙂 I morgen er gassen gået af ballonen, og så tager jeg jo igen i FW! De har hvad jeg skal bruge, og jeg ved jo heldigvis, i modsætning til mange andre, godt hvad jeg laver!gym-memeac58444d21cbcb5c255d785f56bc0a26

Hehe! Den er gammel, men den er fanme sjov! :)

Hehe! Denne her er gammel, men jeg smiler stadig hver gang jeg støder på den! 🙂

 

2 kommentarer

  • Lotte

    YES Mette – lige på kornet. Det er sørgeligt med den mangel på seriøs vejledning. Man skal som du selv vide hvad man gør for at kunne få noget ud af et alment fitness center. Måske netop derfor at flere og flere fysioterapeuter har stor succes med deres egne træningscentre

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Walla-højtlæsning & lokal kunst!