Hjem til Aarhus

Overskudsforældre, fritidsinteresser og donuts fra Netto

I mit sidste indlæg, hvor jeg lynskrev fra Kbh lufthavn, da var det egentlig også min intention at komme ind på den tid vi bruger/ikke bruge sammen med vores børn. På den ene side er det jo om at deltage alt hvad vi kan i deres gøren og laden. -Hægte sig på dem som en sugemalle!  Lige pludselig er store, og gider ikke længere os! (Det starter med at de ikke gider se Disney sjov sammen med os fredag aften. Så gider de heller ikke se X-Factor og til sidst ser vi dem slet ikke fra fredag til søndag!! Ohhhh! Shit!) -På den anden side, så skal vi måske også slappe lidt af. Være til stede når det er vigtigt og være på pletten, når børnene selv søger os.

Når man f.eks. står til en håndbold, fodbold eller what ever kamp/stævne/turnering i dag, så står der min. en forældre til ALLE børn. Da jeg var barn, da havde vi en køreliste, hvor forældrene skiftedes til at køre fra gang til gang, og bilen var altid fyldt til bristepunktet, således at så få forældre som mulig behøvede at se en dødsyg kamp i en eller anden dødsyg hal i en flække udenfor Aarhus! Der var heller ikke de store ambitioner på børnenes vegne dengang, hvor det i dag nogle gange kommer til at handle lidt for meget om vores egne børn og udviklingen af deres talenter end om fællesskabet og legen. (Men det er en helt anden snak! 😉

Nu er vi ret sportstossede i vores familie. Vi synes det er fedt at deltage og involvere os, og synes det er en god måde at være sammen med pigerne på. Men… der er jo også rigtig mange forældre, som synes det STINKER at stå i en dødsyg hal eller på en fodboldbane en piv kold og regnfuld lørdag formiddag. (Og tænk sig, hvis man har både 2, 3 og 4 børn, så er det jo en ren killer!) Men jeg tror at mange føler, at det er en sur forpligtelse, som de ikke kan komme udenom. -Bevares, man bør da interessere sig for sine børns interesser og møde op ind imellem, men jeg føler virkelig med dem der i virkeligheden hellere vil brække en arm end stå på sidelinjen og glo.

Der er så meget man “bør og skal”. Det skal være så rigtigt og pænt. Jeg har været til en klasse arrangement med min datters klasse i dag. Det var piv hyggeligt. En af pigernes forældre har Kaløvig Center på Djursland. (Det fedeste sted! Slaraffenland for børn og oplagt til kurser, fester etc. Tjek det ud kalovigcenter.dk)

Vi har været på løb, grillet og hygget. Totalt afslappet. Det er vi faktisk gode til i min datters klasse. Der er ikke så meget pjat og alle er ret cool. Alligevel var jeg en lille smule presset over at komme med 10 chokoladedonuts fra Netto som bidrag til kagebordet, fordi jeg ikke havde nået at bage. -Men det er jo fuldstændig lige meget! Børnene er top ligeglade, og de 10 donuts var jo gone in 10 secs. og jeg tror faktisk ikke at der var en eneste voksen der skænkede de tarvelige donuts en tanke.

Det skal vi bare huske på engang imellem. Vi behøver ikke være super forældre! Vi behøver ikke at være perfekte. Jeg bliver ALDRIG den overskudsmor der magter at der flyver unger ind og ud, som selv bager kager og leger vandkamp på badeværelset. Som i NEVER EVER! (-Så hellere brække en arm! Her skal man tage skoene af, vaske fingre, sidder pænt og ikke smaske!)

-Men tænk sig, hvis jeg skulle have trukket det ned over hovedet bare fordi “det må man hos alle de andre forældre”! Jeg ville få en nedsmeltning. (Måske et dårligt eksempel… Men lad os sige at min datter gik til musik eller drama. Jeg ville dø langsomt, hvis jeg skulle sidde og se på!)

Nå, men det var egentlig bare en lille reminder til alle os der indimellem bliver så pressede over at skulle leve op til at være superforældre og være med over det hele. Det går nok! Jeg og min generation er faldet ganske rimelig ud, uden vores forældre var over os som høge, så mon ikke også vores kiddos overlever, hvis vi misser den næste kamp eller 8…? 🙂

-Og spring op og fald ned på hvad de andre forældre tænker – hvis de overhovedet tænker noget! Det er heldigvis ikke dem det drejer sig om. 🙂

2015-06-07 16.56.16-1

P.S. Nu lever mit eget domæne! Hehe! 🙂 www.morpinlig.dk – Og hvis jeg er god, så får jeg også oprettet bloggen på Bloglovin inden længe. Håber du fortsat gider læse med.

 

 

1 kommentar

  • Jesper Granzow Andersen

    Du har så sandelig ret morpinlig.dk – og alvoren taget i betagtning, skrevet ret humoristisk…jeg smilede i hvert fald…højt 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjem til Aarhus